Suomen Taidegraafikot ry
Galleria G
Grafoteekki

Logot
Juhlavuoden tunnus
Visuaalinen ilme
Sovelluksia

Suomen Taidegraafikot ry on perinteikäs valtakunnallinen taidegraafikoiden ja piirtäjien etujärjestö, joka vietti 90-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Viivan vuodeksi nimettyä vuotta juhlistaakseen yhdistys tilasi logo- ja ilmeuudistuksen sekä juhlavuoden tunnuksen.

Tehtävänä oli luoda yhtenäinen ilme yhdistykselle, näyttelytila Galleria G:lle ja sen yhteydessä toimivalle myyntikokoelma Grafoteekille. Tämä ratkaistiin yhtenäisillä logoilla, kolmen päävärin väripaletilla sekä erilaisilla taidegrafiikkaan viittaavilla kuoseilla.

Logouudistuksen lähtökohtana oli taidegraafikko Jorma Hautalan suunnittelema yhdistyksen vanha tunnus ja sen keskiössä oleva G-kirjain, jotka haluttiin säilyttää. Tunnusosa kuitenkin piirrettiin uusiksi ja vektoroitiin. Sama typografia ja korostettu G-kirjain toistuvat Galleria G:n ja Grafoteekin logoissa.

Juhlavuoden tunnus muodostuu metalligrafiikassa käytettävästä ”kuparilaatasta”, tyylitellystä viivakaiverruksesta ja tekstiosasta. Tunnus on väriltään kuparinoranssi ja sitä voidaan käyttää myös kuparifolioituna.

< Muihin töihin